De Focwa Standaard is per vandaag ook beschikbaar voor de specialisatie ‘Spotrepair’. Circa twintig Focwa-leden hebben zo’n specialisme. Ze kunnen zich tot 1 november 2018 vrijblijvend certificeren; daarna is het keurmerk verplicht om lid te zijn.

De bijbehorende campagne volgt op een eerdere variant, bestemd voor bedrijven die zijn gespecialiseerd in ‘Uitdeuken zonder Spuiten‘. Zij moeten per 1 mei volgend jaar in bezit zijn van het keurmerk. Femke Teeling, directeur Focwa: “Met de uitbreiding laten we zien dat we het menen en kwaliteit en veiligheid voorop stellen in onze branche. Het behalen van dit keurmerk is geen doel op zich, maar een middel om samen met onze leden te werken aan het herstel van de toekomst.”

Audit

Gecertificeerde schadeherstellers kunnen met de Standaard bewijzen dat ze beschikken over de vereiste kennis en kunde om auto’s te herstellen. Met een ‘self assessment tool’ kunnen ze zich voorbereiden op de audits, uit te voeren door een onafhankelijke certificerende instantie (Kiwa, Dekra of SGS). De online vragenlijst brengt de punten naar boven die nog aanpassing behoeven vóór de audit.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties