Lindeboom Equipment Support uit Lopik heeft Garage Techniek Greven (G.T.G.) uit Haaren overgenomen. Beide bedrijven hebben zich gespecialiseerd in het onderhouden en keuren van hefbruggen. De nieuwe onderneming Lindeboom-G.T.G. is aangesloten bij het Rai-keurmerk hefbruggen.

“Hiermee versterken we onze positie en voegen we twee specialisten samen”, zegt Joren van der Linden, directeur van Lindeboom. “Het moet ons in staat stellen om efficiënter te werken, zodat we ook in de toekomst concurrerende tarieven kunnen blijven rekenen.”

De locatie in Haaren gaat dicht, de zaken zullen vooral vanuit Lopik worden voortgezet. “Johan Greven heeft nog wel heel veel onderdelen liggen. Hij heeft de kennis daarvan en verkoopt ze ook nog via een webshop. Die houden we nog een tijdje in de lucht. Johan blijft daar indirect ook wel bij betrokken, waardoor de overgang geleidelijk zal kunnen verlopen. Wij nemen de klanten van Johan over.”

Joren van der Linden en Johan Greven kennen elkaar al langere tijd. Joren van der Linden: “Johan heeft zijn bedrijf 32 jaar geleden gestart. Ik had hem al eerder benaderd voor een overname, maar daar is hij toen niet op ingegaan. Onlangs belde hij me, nu zijn gezondheid achteruit gaat, of ik nog geïnteresseerd was. Dus nu is het wel tot een overname gekomen.”

Johan Greven: “Mijn gezondheid heeft helaas een flinke knauw gekregen de laatste maanden. Ik ben blij dat ik het bedrijf waar ik ziel en zaligheid in heb gestopt nu kan overdragen aan een jonge ondernemer vol met ambitie die de continuïteit voor de klanten kan waarborgen. De website hefbrugonderdelen.nl blijft wel bestaan en daar zal nog tijd in gaan zitten, maar ook dat zal langzaam afgebouwd worden.”

Schadeherstel

Gevraagd naar de stand van zaken in de markt zegt Joren van der Linden dat er met name vanuit schadeherstel steeds meer aandacht komt voor onderhoud en keuren van hefbruggen, “en dat een jaarlijkse keuring van de bruggen daarbij hoort, maar veel monteurs realiseren zich nog niet aan welke gevaren zij blootstaan wanneer een hefbrug niet goed onderhouden wordt. Uiteraard is het aan bedrijven als het onze om daar verandering in te brengen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties