Wat begon als een lokaal onderdelenoffensief met een select gezelschap samenwerkende merkdealers is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze, regionaal opererende speler. Jongste toetreder is BMW-dealergroep Van Poelgeest.

De gemeenschappelijke filosofie is dat dealergroepen die in hun rayon actief zijn onder eigen naam, achter de schermen samenwerken. Voor een optimaal bestel- en distributieproces van onderdelen nemen nog twee andere partners deel: Partslink24 (multimerkencatalogus voor OES-onderdelen) verzorgt de catalogus en de bestelomgeving, De Banden Express tekent voor de fysieke distributie. In het project wordt behalve de merkonderdelen ook de technische ondersteuning meegenomen.

Routedienst

Inmiddels participeren Martin Schilder, Dirk Barten, Dekkerautogroep, Gomes en Van Poelgeest. Samen zijn ze goed voor de automerken Audi, BMW, Fiat, Fiat Professional, Ford, Hyundai, Mercedes, Nissan, Mini, Seat, Skoda, Smart, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens. Aftersalesmanager Jack Schuit (Autobedrijf Dick Barten, Hyundai/Nissan): “Universele auto- en schadebedrijven hebben via ons toegang tot de merkonderdelen van veertien merken en die krijgen ze afgeleverd via één en dezelfde routedienst. Dat alleen geeft al zo veel efficiencywinst.” Lees het hele artikel in de nieuwe editie van Aftersales Magazine.
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties