Nedcar bouwt ook Mini Countryman

Wat officieus al bekend was is nu officieel: de wereldwijde productie van de Mini Countryman komt in zijn geheel op het conto van VDL Nedcar. BMW heeft dat bevestigd. De productie start op 2 november; in een later stadium zal in ‘Born’ ook de plug-in hybride Countryman van de band rollen.

Daarmee lijkt de toekomst van de autofabriek in elk geval voor de komende jaren verzekerd. Waar de afgelopen decennia sluiting nooit ver weg was, ziet het er nu naar uit dat voor Nedcar langdurig de zon gaat schijnen.

De productie van de SUV-achtige Countryman komt naast die van de reguliere driedeurs Mini en de cabrioversie, die ook in Midden-Limburg gemaakt worden. Dankzij het nieuwe model ontstaan zo’n 1200  banen, waarvan vele zullen worden ingevuld door mensen die tot voor kort een uitkering hadden. Met het oog op de uitbreiding zal VDL Nedcar dit jaar al omschakelen naar een tweeploegendienst. In 2015 produceerde de Nederlandse autofabriek tegen de zestigduizend exemplaren van de Mini.

De nieuwe generatie Countryman is het grootste model ooit in de 57-jarige geschiedenis van het merk. De auto is compleet nieuw ontwikkeld en moet de positie van Mini in het compacte premiumsegment versterken. Het model beleeft op 18 november zijn wereldpremière, tijdens de Los Angeles Auto Show. In Nederland staat de nieuwe SUV vanaf 11 februari 2017 bij de dealers.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.