Nederland voorop in autorecycling

In 2013 werd 95,9 procent van het gewicht van afgedankte Nederlandse auto’s hergebruikt en nuttig toegepast. Daarmee loopt Nederland voorop.

Met dit resultaat heeft Auto Recycling Nederland (ARN) vorig jaar al voldaan aan de Europese recyclingdoelstelling voor 2015, zo blijkt uit het duurzaamheidsverslag van de organisatie. De Europese doelstelling voor 2015 schrijft voor dat van de 95 procent doelstelling minimaal 85 procent van het gewicht van de auto als product of materiaal moet worden hergebruikt.

De stijging van het hergebruikpercentage is direct terug te voeren op de inzet van de PST-fabriek. Het autoshredderafval van de Nederlandse autowrakken wordt hier gescheiden in bruikbare materiaalstromen. De PST-fabriek is in 2013 in volle operatie gekomen. In de berekening van de recyclingrealisatie over 2013 is het effect van de PST-fabriek voor het eerst meegenomen.

Via ARN werden in 2013 in totaal 196.763 autowrakken milieuverantwoord gerecycled, dit is 82,9 procent van het totaal aantal van 237.207 in Nederland verwerkte autowrakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.