Nederlander minder kwaad om kleine deuk

Nederlanders maken zich minder druk om een deukje in hun auto dan onze ooster- en zuiderburen. Zestig procent van de Nederlanders wordt kwaad als er een deuk in hun auto gemaakt wordt, terwijl driekwart van de Duitsers en Belgen woedend zou zijn. Ook laten Nederlanders minder snel de schade aan hun auto repareren: zestien procent doet er zelfs helemaal niks aan.

Dat blijkt uit onderzoek van Autoscout24 onder dertigduizend inwoners van Nederland, België, Duitsland, Italië en Spanje. Van de ondervraagde Nederlanders zegt een vijfde een kleine schade nog op dezelfde dag te laten herstellen. Belgen zijn wat dat betreft daadkrachtiger: meer dan de helft van de ondervraagde Belgen rijdt nog dezelfde dag naar de garage. De meeste Nederlanders (veertig procent) maken binnen zeven dagen een afspraak om de schade te laten herstellen.

Droomauto

In het onderzoek is ook gevraagd welke accessoires per se onderdeel moeten zijn van een droomauto. Cruise control scoort hierbij het hoogst onder landgenoten. Maar ook lichtmetalen velgen, een parkeerhulp en de onvermijdelijke trekhaak zijn populair. Dat laatste onderdeel geniet in vergelijking met de andere landen in ons land zelfs de meeste populariteit.

“Een andere opvallende uitkomst uit het onderzoek is dat design en veiligheid in alle landen de belangrijkste eigenschappen van een droomauto vormen”, aldus Jurgen Vugts, directeur van Autoscout24 Nederland. “Dat laat goed zien dat het voor automobilisten belangrijk is hoe hun auto eruit ziet, maar dat veiligheid minstens even belangrijk is bij de keuze van een auto.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *