Nederlander wint Citroen Creative Award

De 21-jarige grafisch ontwerper Wouter van Vugt is winnaar geworden in de categorie Idea contest van de tweede editie van de Citroën Creative Awards 2012. Hij ontving zijn prijs donderdagavond 1 maart in C42 op de Champs Elysées in Parijs. Meer dan 800 designers en kunstenaars uit 87 landen deden mee met de verkiezing.

Naast de categorie van Van Vugt zijn er ook prijzen uitgedeeld in de categorie Video Contest en Style Contest. Van Vugt bedacht een 3D-simulator, waardoor kinderen als het ware kunnen meerijden in de auto en realtime kunnen ervaren wat er in het verkeer gebeurt. “Ik had niet verwacht dat Citroën me zou benaderen. De bedoeling van mijn project is kinderen bewust maken van de gevaren op straat en ze zo voor te bereiden op een veilige deelname aan het verkeer.”

De Nederlandse ontwerper ontving voor zijn originele idee naast een trofee 3.000 euro. Citroën heeft hem inmiddels benaderd om dit jaar verder te brainstormen over creatieve ideeën, die in auto’s toegepast kunnen worden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *