Nexen opent nieuwe fabriek in Tsjechië

Om de Europese markt beter en sneller te kunnen voorzien van banden heeft Nexen in Zatec, Tsjechië een nieuwe fabriek geopend. Met een investering van 829 miljoen euro en een oppervlakte van 650.000 m2 wil de bandenfabrikant de positie op de Europese markt verder verstevigen. De fabriek moet medio 2018 volledig operationeel zijn om de productie geleidelijk aan op te voeren naar een capaciteit van 12 miljoen banden per jaar.

De nieuwe fabriek is de tweede productiefaciliteit buiten de Koreaanse grenzen en wordt intern gezien als een serieuze stap voorwaarts. Door de positie in Europa te versterken en het marktaandeel te vergroten wil Nexen zich definitief vestigen tussen de gerenommeerde bandenfabrikanten.

De bouw van de nieuwe fabriek is nodig om te blijven voldoen aan de groeiende vraag vanuit de Europese markt en om stabiele leveringen te garanderen van OE banden voor onder andere Volkswagen, Renault, Skoda en Seat. Daarnaast maakt de strategisch gekozen locatie directe leveringen naar de Oost Europese markt mogelijk, een markt die sterk in opkomst is.

Bestelwagens

De tijdens de IAA 2015 gepresenteerde, zeer innovatieve WINGUARD WT1 is speciaal ontwikkeld voor bestelwagens en is het aankomende winterseizoen verkrijgbaar in 24 maten.De vernieuwde rubbersamenstelling van en sterk verbeterde bandopbouw garanderen uitstekende rijprestaties en een kortere remweg onder alle winterse omstandigheden. De verlaagde rolweerstand en het gereduceerde geluid in combinatie met de verminderde slijtage verhogen het rijcomfort.

Door het succes van de N’blue HD Plus, met uitstekende rij- en remeigenschappen, verbeterd rijcomfort en het gereduceerde geluid, is de vraag sterk gestegen. Meerdere onafhankelijke bandentesten bevestigen de kwaliteit en prestaties van deze band waardoor een uitbreiding van het pakket voor de hand ligt. Nexen gaat het toch al zeer uitgebreide matenpakket van de N’blue HD Plus de komende jaren verder uitbreiden met nog eens 26 maten van 55 naar 77 van 14 tot 17 inch.

Inter-Sprint

Op de IAA 2015 presenteerde Nexen  de nieuwste ROADIAN zomerband voor bestelwagens.
De band is speciaal ontwikkeld om onder zware belasting toch maximale prestaties te leveren met een gecontroleerd slijtagepatroon voor een verbeterde duurzaamheid. Maar ook de reductie van het risico op aquaplanning op een nat wegdek is een sterke eigenschap. De ROADIAN CT8 is verkrijgbaar in alle gangbare maten van 13 tot en met 16 inch.

Door het succes van deze zomerband, met uitstekende rij- en remeigenschappen, verbeterd rijcomfort en het gereduceerde geluid, is de vraag sterk gestegen. Meerdere onafhankelijke bandentesten bevestigen de kwaliteit en prestaties van deze band waardoor een uitbreiding van het pakket voor de hand ligt. Nexen gaat het toch al zeer uitgebreide matenpakket van de N’blue HD Plus de komende jaren verder uitbreiden met nog eens 26 maten van 55 naar 77 van 14 tot 17 inch.

Als officiële en exclusieve distribiteur voor de gehele Benelux is Inter-Sprint banden te Moerdijk erg tevreden over alle positieve ontwikkelingen bij Nexen. “Als distribiteur ben je altijd op zoek naar innovatieve partners met de blik op de toekomst gericht. Met Nexen beschikken wij over een zeer compleet assortiment zomer- en winterbanden welke wij uit eigen voorraad kunnen leveren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.