Nexus introduceert nieuwe plannen

Ruim 300 deelnemers van de bij Nexus aangesloten onderdelenfabrikanten en- distributeurs hebben een vijftal nieuwe plannen voorgeschoteld gekregen tijdens het jaarlijkse Nexus Business Forum in het Zwitserse Montreux. Het internationale samenwerkingsverband van onderdelenfabrikaten en –distributeurs volgt een agressief groeiplan.

De totale omzet van de aangesloten partners passeerde vorig jaar de 7,25 miljard euro en de doelstelling voor dit jaar ligt op meer dan 9 miljard euro. Daar moeten onder andere de vijf gepresenteerde plannen aan bijdragen. “Nexus Automotive International is gezien de aanwezigheid in nu 84 landen, een wereldwijd netwerk geworden”, stelt ceo Gael Escribe. In die 84 landen zijn in totaal 49 Nexus-leden actief. In België zijn dat de grossiers die hun krachten op nationaal niveau bundelen in BCC, in Nederland zijn Kavo en Eurol contractpartner van Nexus.

Premium private label

Het eerder aangekondigde plan van de Nexus Academy is nu echt van start gegaan. Hier worden vooral de managementvaardigheden op een hoger plan gebracht. Dan is het assortiment van het premium private label Drive Plus uitgebreid. Dat bestaat nu uit remdelen, filters, wiellagers en raambedieningssystemen. De komende maanden wordt dat uitgebreid met startmotoren, dynamo’s, ruitenwissers, koppelingen en olie. Verder is er voor de leden het intranet Connect, waardoor sneller met elkaar kan worden gecommuniceerd. Om beter inzicht in de eigen cijfers te krijgen is er een online rapportagesysteem opgezet.

Blij zijn de leden met de introductie van Nexus Slow Mover, een concept waarbij wereldwijd overtollige of minder actuele voorraadposities met elkaar gedeeld kunnen worden. Want wat bij de één een winkeldochter is, kan bij de ander nog een actueel verkoopitem zijn”, legt marketing en sourcing directeur Bas Donders van Nexus uit. Tijdens het businessforum kregen Federal Mogul (meest innovatie productlancering) en NTN-SNR (introductie van een app voor technische informatie) beide een award voor beste leverancier.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *