NGK bijna grootste OE-leverancier van gloeibougies

NGK is uitgegroeid tot de op één na grootste producent van OE-gloeibougies voor autofabrikanten. Dat komt mede door de nagenoeg exclusieve toelevering van gloeibougies aan Mercedes-Benz. Zo maakt de Mercedes S350 BlueTec met drie liter V6-dieselmotor gebruik van NGK-koudstarttechnologie.

Net als nagenoeg alle personenauto’s en lichte bedrijfswagens met dieselmotor is de auto uitgerust met New High Temperature Ceramic-gloeibougies. Deze nieuwe toepassing maakt onderdeel uit van een reeks OE-successen sinds het zogenaamde gloeibougie-initiatief van NGK in 2004. Een voorbeeld vormen de afgeschermde gloeibougies van NGK die te vinden zijn in de bestverkopende modellen van de VW-groep. Fiat vertrouwt exclusief op de AQGS gloeibougies van NGK als het gaat om zijn volumemodellen. Dankzij deze successen is de fabrikant van gloeibougies en lambdasensoren er naar eigen zeggen in geslaagd te voldoen aan de doelstelling een groter marktaandeel te verwerven in het dieselsegment.

“Dankzij onze technologie en de kwaliteit van onze gloeibougies waren we in staat het vertrouwen te winnen van veel OE-fabrikanten en te voldoen aan de hoge verwachtingen die ze hebben met betrekking tot onze producten”, aldus Toru Matsui, directeur van NGK Spark Plug Europe.

NGK Spark Plug stelde onlangs nog vijf nieuwe types bougies en gloeibougies voor actuele voertuigen beschikbaar voor de aftermarket.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *