NGK lanceert infoplatform Tekniwiki

Tekniwiki, onder die naam presenteert NGK Spark Plug Europe deze week op de Automechanika Frankfurt zijn open platform om technische content zo breed mogelijk beschikbaar te stellen. Ook consumenten kunnen er hun voordeel mee doen.

Tot de doelgroep behoren naast werkplaatspersoneel ook leraren, educatieve organisaties en ieder ander met belangstelling voor ontstekings- en sensortechnologie. Tekniwiki kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot de e-learning applicatie van NGK Spark Plug, om technische video’s te bekijken of om aanverwante informatie te downloaden.

Het platform is leverbaar via de gelijknamige website, in versies voor desktop, tablet en smartphone – in zestien talen. “En het is gratis, zonder verplichte registratie. Dat vinden we belangrijk, om dit initiatief laagdrempelig te maken voor werkplaatsen”, zei Damien Germès (senior vice president) tijdens de presentatie op de beursstand. De technische video’s zijn te bekijken via het YouTube-kanaal van NGK Spark Plug.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.