Nieck van Dam (Century) commercieel directeur Lantinga

Nieck van Dam, huidig aftersalesmanager bij Century Autogroep en daarvoor conceptmanager bij Bosch, zal op 1 januari 2015 toetreden als commercieel directeur bij Lantinga Automaterialen. De grossier is dit jaar bezig geweest met een reorganisatie, waardoor de focus meer op service en concepten is komen te liggen.

“Omdat de trend in onderdelenbranche zich voornamelijk ontwikkelt op het gebied van schaalvergroting voor importeurs en grossiers, waarbij vooral de aspecten volumes, marges en markpositie van doorslaggevende betekenis zijn, heeft Lantinga tot versterking doen besluiten”, aldus Roelof Lantinga.

Nieck van Dam was tot 2012 werkzaam bij multinational Robert Bosch als accountmanager concepten. Dat deed hij in een adviserende en strategische rol van de garageconcepten Bosch Car Service, Auto Crew en Bosch Injection Systems. Lantinga: “Wij zien in hem de juiste strategische persoon om de huidige ontwikkelingen en trends in de markt verder te ondersteunen en uit te rollen.”

Lantinga Automaterialen zal met het lidmaatschap van grossiersvereniging Vrooam in 2015 onder andere het garageconcept Vakgarage actief inzetten. Daarnaast zal er extra worden ingezet op training, marketing en communicatie voor haar garagebedrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.