Nieuw bedrijf in koolstofvezelonderdelen

Het Japanse Toray Industries en autofabrikant Daimler gaan een nauwe samenwerking aan in het produceren en vermarkten van koolstofvezel auto-onderdelen. Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf wordt gevestigd in Esslingen Duitsland. De nieuwe delen worden vanaf 2012 in Mercedes-Benz personenauto’s verwerkt.

De twee fabrikanten hebben de taken verdeeld, in het ontwerp- en gietproces (Toray), het ontwerpen van onderdelen en de ontwikkeling van technologieën voor het samenvoegen van de onderdelen (Daimler). Door de processen te bundelen is massaproductie mogelijk van de zogenaamde CFRP-delen (Carbon Fiber Reinforced Plastics). Ook de productietijd is veel korter.

Daimler heeft zichzelf ten doen gesteld om het gewicht van nieuwe Mercedes-Benz voertuigen met zeker 10 procent te verminderen. Hiermee wil de autofabrikant het brandstofverbruik en de uitstoot van schadelijke gassen naar beneden krijgen. Ook wil men meer modellen gaan uitvoeren met de lichtgewicht onderdelen.
Tegelijkertijd ontstaat er door de gewichtsbesparing ruimte om extra veiligheids- en comfortfuncties aan de auto’s toe te voegen, net als nieuwe technieken in alternatieve aandrijfsystemen. CFRP-onderdelen zorgen ook voor een sterkere carrosserie, wat de crashbestendigheid vergroot.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.