Nieuw digitaal platform van Arval

Arval ontwikkelt in samenwerking met Mobility Concept een nieuw digitaal platform waarmee alle nationale mobiliteitsvormen die organisaties medewerkers aanbieden, eenvoudig te registreren zijn. Dankzij de introductie van dit nieuwe platform kan Arval haar focus verbreden van alleen leaserijders naar alle medewerkers binnen een organisatie.

Klanten kunnen online voor al hun medewerkers persoonlijke budgetten instellen en hun uitgaven beheren in een realtime omgeving. Veel van de zakelijke reizen kunnen zelfs zonder handmatige verwerking automatisch worden vastgelegd op het platform. Indien een gemaakte reis direct door de medewerker wordt betaald, zoals bij een taxirit, wordt directe invoer door de medewerker op het platform ook geaccepteerd. Het platform maakt volledige monitoring van de kosten ten opzichte van het budget mogelijk, inclusief alle kosten die samenhangen met het gebruik van de auto, zoals benzinekosten, privégebruik en parkeerkosten.

Het platform kan informatie leveren aan financiële administraties en personeelszaken en is tevens te gebruiken als een controle-instrument in het goedkeuringsproces voor onkostenvergoedingen aan of inhoudingen ten laste van de medewerker. Het platform is erg flexibel: het kan elk soort mobiliteitsbeleid beheren, monitoren en uitvoeren dat al geldt binnen de organisatie of dat samen met Arval Consulting wordt opgesteld.

Vrijheid

Liam Donnelly, algemeen directeur van Arval Nederland: “Het onlinemobiliteitsplatform biedt voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. Organisaties hebben inzicht in de mobiliteitskosten van al hun medewerkers en kunnen binnen de daarvoor geldende privacyrichtlijnen gedetailleerde rapporten analyseren over werknemersmobiliteit. Daarnaast biedt het platform de gelegenheid om meer aandacht te besteden aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de CO2-voetafdruk van het bedrijf. Voor werknemers wordt de organisatie een aantrekkelijkere plek om te werken: er is meer vrijheid, flexibiliteit en keuze. Handmatige processen en papieren facturen behoren nu tot het verleden. Verder begint het eeuwige verschil tussen de leaserijders en alle andere medewerkers te verdwijnen: iedereen past namelijk in een modern mobiliteitsbeleid. Is dit het einde van de leaseauto? Nee, de leaseauto blijft zonder meer. De auto maakt nog steeds deel uit van de beloning en motivatie bij het werven en behouden van medewerkers. Maar vanaf morgen richten wij ons niet langer alleen op de leaserijder, maar op alle werknemers.”   De officiële lancering van het platform vindt plaats in het laatste kwartaal van 2015.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *