Nieuw plan moet Saab redden

Terwijl maandag het nieuws kwam dat de handel in het aandeel Swedish Automobile (moederbedrijf Saab) was stilgelegd en dat Martin Larsson (rechterhand Victor Muller) opstapt, laten diverse media nu weten dat Saab van plan is om komende donderdag de Zweedse rechter een nieuw financieel plan aan te bieden. Hiermee moet de huidige reorganisatie gestart kunnen worden.

De Chinese autofabrikant Youngman komt, als het plan doorgaat, deze week met 3,3 miljoen euro. Daarmee kan de belastingaanslag van Saab betaald worden. Later volgt nog eens twintig en tien miljoen. Zo’n 22 miljoen daarvan is nodig om de lonen van november en december te betalen.

Naast curator Guy Lofalk van Saab, hij vroeg vrijdag om het stoppen van de reorganisatie, hebben ook de onderdelenleveranciers al eerder de autogigant opgegeven. De gezamenlijke schuld van Saab bij enkele Clepa-leden is namelijk al opgelopen tot ongeveer 200 miljoen euro.

De Zweedse rechtbank in Vänersborg komt vrijdag met haar besluit.

Lees hier in Aftersales Magazine 4 een gesprek met Victor Muller van Saab >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *