Nieuw volgsysteem schadereparatie

Elbé Development maakt het via een webapplicatie mogelijk voor een autobezitter om tijdens het reparatieproces zijn of haar schadedossier realtime te volgen. De data die deze applicatie gebruikt is rechtstreeks afkomstig uit het backoffice van de autoschadehersteller.

Een deelnemend schadeherstelbedrijf maakt een schadedossier aan. Wanneer dit dossier beschikbaar gesteld wordt voor het volgsysteem, ontvangt de klant een e-mail met een link naar deze gegevens. Dit online dossier wordt gedurende het herstelproces realtime geüpdate met foto’s, calculaties en algemene gegevens. Bij belangrijke wijzigingen ontvangt de klant opnieuw een e-mail om het dossier te kunnen raadplegen. De klant kan er ook voor kiezen te koppelen met Twitter, zodat de berichten via direct messages ontvangen worden.

[responsive-video identifier=”DfFVjH0TPtI”]

Op dit moment is het volgsysteem gekoppeld met het backofficepakket Centrum. Het is de eerste stap van Elbé om schadeherstellers te ondersteunen in de nieuwe socialmediavormen. De komende maanden zullen andere backofficesystemen aangesloten worden.

Uit onderzoek van Auto Trader blijkt dat de helft van alle automobielbedrijven in Nederland sociale media gebruikt, bij bedrijven die een bedrijfsvoorraad van honderd voertuigen en meer hebben is dit zelfs 70 procent.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.