Nieuwe autoshow volgens drive-in-concept

Evenementenorganisator 402 Automotive heeft een nieuw concept uitgewerkt voor een autoshow, op basis van het drive-in-concept. Bezoekers kunnen vanuit hun auto kijken naar een drie uur durende autoshow op een zogenoemde Car Catwalk. Voor deze autoshow moest wel worden uitgeweken naar Duitsland.

Op zaterdag 20 juni start 402 Automotive de autoshow volgens drive-in-concept op het festivalterrein van Kernwasser Wunderland in Kalkar. Het Nederlandse regime voor evenementen in coronatijd verbiedt grootschalige evenementen tot 1 september. 402 Automotive heeft daarom al tien van de twintig geplande autoshows doorgeschoven naar 2021. De rest is verplaatst naar het najaar, of stonden al voor het najaar gepland.

Onderscheid

Ronald van den Broek, directeur van 402 Automotive: “Het is bijzonder jammer dat we deze shows niet in eigen land kunnen organiseren. We zijn al langere tijd bezig met indoor- en outdoorlocaties en overal kregen we een gesloten deur bij de gemeentes. Omdat alle evenementen tot 1 september verboden zijn, wil men in geen enkele veiligheidsregio een uitzondering maken. Dat zagen we al aankomen, vandaar dat we op zoek gingen naar een locatie vlak over de grens bij Nijmegen. We organiseren al langer ook shows in Duitsland en het is bijzonder hoe medewerkzaam men is over de grens bij in het behandeling nemen van onze aanvraag. We hopen dat de Nederlandse overheid snel tot inkeer komt en een onderscheid gaat maken tussen enerzijds vakbeurzen, congressen en outdoorevents tot bijvoorbeeld vijfduizend man op ruime locaties en anderzijds de massafestivals die als ‘superspreading events’ gezien kunnen worden.”

Catwalk

Als onderdeel van de indoor autoshow wordt gebruikgemaakt van een catwalk waar de auto’s op te zien zijn, maar waar ook presentaties en optredens worden verzorgd. Zo komen er uit de filmreeks The Fast and the Furious zeven originele auto’s van de filmset op de catwalk. Er zijn twee shows op zaterdag 20 juni. Bij voldoende belangstelling worden het daaropvolgende weekend nog meer shows georganiseerd.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3416 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.