Nieuwe monteursvideo van Meyle

Werkplaatsmedewerkers die waterpompen moeten vervangen, vinden voor deze reparatie per direct nuttige ondersteuning op het Youtube-kanaal ‘Meyle TV’. In hun nieuwste video lichten de monteurs toe, waarom een spoeling van het koelcircuit noodzakelijk is. Bovendien gaat de video in op de bijzonderheden van de waterpomp.

Waterpompen vormen voor werkplaatsmedewerker regelmatig reden tot discussie met klanten.  In tweedehandsvoertuigen zijn de aan de waterpomp gestelde eisen hoger dan in nieuwe voertuigen. De koelcircuits worden door de werking (slijtage, veroudering) en door eventuele reparaties (vervangen van de cilinderkopafdichting, openen van het koelsysteem) gecontamineerd. Deeltjes kunnen gemakkelijk in het gehele koelcircuit verspreid raken en daardoor ook de afdichtspleet van de glijdringafdichting binnendringen en de glijdvlakken vernielen. Een defecte waterpomp en een ontoereikende hoeveelheid koelwater kunnen snel aanzienlijke schade in de motor aanrichten.

Waarom een spoeling van het koelcircuit een belangrijke maatregel is, tonen de ‘Meyle-monteurs’ in hun nieuwste video. Daarbij lichten ze toe, hoe een waterpomp tegen slijtage en uitval beschermd kan worden.

[responsive-video identifier=”DTk62oydTjI”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *