Nieuwe wetten voor zelfrijdende auto’s

In Californië, de thuisbasis van Google, wordt naarstig gewerkt aan nieuwe wetten voor zelfrijdende auto’s. Zo moet de zelfrijdende auto ook manuele besturing hebben en dient de wagen voor 5 miljoen dollar te zijn verzekerd.

Het zal niet lang meer duren voordat de zelfrijdende auto het straatbeeld gaat bepalen. Google en Nissan hebben inmiddels meer dan een miljoen kilometers gereden met een zelfrijdende auto zonder brokken te maken.

De bakermat van de zelfrijdende auto, Californië, wil nu wettelijke aanpassingen doorvoeren om zich tegen de zelfrijdende auto in te dekken. Zo moeten vanaf 16 september testrijders een licentie hebben, nadat ze een veiligheidstest hebben ondergaan. De bedrijven zelf moeten jaarlijks een testvergunning aanvragen. Daarnaast zijn ze verplicht hun zelfrijdende testwagens van een manuele besturing te voorzien, incidentrapporten in te dienen en zich voor vijf miljoen dollar te verzekeren.

Over de technologie zelf is in de wetgeving niets opgenomen. Het Californische Department of Motor Vehicles zal tegen december een nieuwe reeks regels uitbrengen. Die zullen de vereisten voor gewone bestuurders vastleggen om in een zelfrijdende auto te rijden.

[responsive-video identifier=”TsaES–OTzM”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *