Nissan wil autonome auto’s sneller op de weg

Nissan Chief Executive Officer Carlos Ghosn heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas nieuwe stappen aangekondigd die samen het volgende hoofdstuk inluiden van Nissans Intelligent Mobility-strategie. Nissan hoopt met deze strategie de manier waarop auto’s worden bereden, aangedreven en geïntegreerd in de samenleving te transformeren.

De nieuwe technologie Seamless Autonomous Mobility, kortweg SAM, moet helpen om autonome auto’s sneller op de weg te brengen. SAM is ontwikkeld met NASA-technologie en bundelt kunstmatige intelligentie van de auto met ‘in the cloud’-informatie om autonome auto’s te helpen met het navigeren in elke omgeving.
Nissan lanceert in de nabije toekomst de volgende generatie Nissan Leaf die op termijn Propilot-technologie krijgt. Dit is Nissans autonome rijfunctionaliteit voor het rijden op de snelweg.
Nissan start bovendien een samenwerking met het Japanse internetbedrijf Dena met als doel autonome auto’s voor commerciële doeleinden te ontwikkelen. Tests beginnen dit jaar in Japan en breiden zich op termijn uit naar andere landen. Nissan wil het commerciële gebruik van de auto’s, waaronder ride-hailing – een vorm van autodelen – testen tijdens de Olympische Spelen van 2020.

Eerste partner 100RC

Om steden te helpen zich voor te bereiden op de komst van autonome voertuigen, elektrische auto’s en nieuwe mobiliteitsdiensten, start Nissan een samenwerking met 100 Resilient Cities – Pioneered by The Rockefeller Foundation (100RC): een wereldwijde non-profitorganisatie die steden ondersteunt met fysieke, sociale en economische uitdagingen. Nissan is de eerste autopartner van 100RC.
De samenwerking tussen de Alliantie Renault-Nissan en Microsoft wordt ten slotte verlengd om volgende generatie connected autotechnologie te ontwikkelen. De Alliantie en Microsoft onderzoeken onder meer de toepassing van de persoonlijke assistent Cortana die rijden productiever en soepeler kan maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *