Nissens lanceert trainingsprogramma

Kennis vergroten en de lat hoger leggen voor monteurs: dat is de gedachte achter het Nissens Training Concept (NTC). Het wordt nu ook geïntroduceerd op de Nederlandse markt.

Door zijn kennis op het gebied van airconditioning en motorkoeling ter beschikking te stellen aan de aftermarket wil Nissens het onafhankelijke kanaal gelijke tred laten houden met de OE-gerelateerde werkplaatsen.

“We hebben geen controle bij de montage van onze verschillende componenten”, zegt Klavs T. Pedersen (senior vice president). “De enige manier waarop we dit kunnen beïnvloeden is zorgen dat monteurs de vereiste vaardigheden en kennis hebben. Als zij op de hoogte zijn van de laatste technologieën en kennis, is de kans dat er iets fout gaat bij de montage nihil.”

Het trainingsconcept is volgens Pedersen niet bedoeld om de Nissens-producten te promoten maar “om alle vergaarde kennis van de afgelopen 95 jaar te delen met de markt.” Er worden drie niveaus onderscheiden: basis, gevorderd en expert. Interne en externe trainers gaan de trainingen wereldwijd uitvoeren. Deelname staat open voor de monteur, grossier, specialist of ieder ander met een bijzondere interesse in airconditioning of motorkoeling.

Nissens hoopt met de feedback van gebruikers zijn producten of trainingen te verbeteren. Sessies in het kader van NTC hebben al plaatsgevonden in Zweden, Oostenrijk, Roemenië, Ierland, Turkije en de VS. Gepland staan, naast Nederland, ook Griekenland, Duitsland, China, Denemarken, Hongarije en Rusland.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.