Standard Motor Products (SMP) heeft een definitieve overeenkomst bereikt voor de overname van Nissens van de Scandinavische private equity-firma Axcel en de familie Nissen. De overnamesom omvat een bedrag van 388 miljoen dollar (360 miljoen euro) in contanten. Nissens heeft een jaaromzet van ongeveer 260 miljoen dollar, zo’n 240 miljoen euro.

Het beursgenoteerde SMP zegt Nissens als zelfstandige eenheid te blijven exploiteren. Eric Sills, voorzitter en CEO van Standard Motor Products, verklaarde: “We zijn verheugd deze overname aan te kondigen, die ons gecombineerde bedrijf tot de aftermarket marktleider in Noord-Amerika en Europa zal maken op het gebied van thermische managementproducten. Het zal ook SMP’s portfolio van aandrijflijn-neutrale productcategorieën uitbreiden.”

Aanvullende portfolio’s en geografie

“Wij geloven dat de combinatie met SMP een krachtige is. Beide bedrijven hebben een vergelijkbare go-to-market strategie van het leveren van full-line professionele productaanbiedingen, en beschikken over complementaire productportfolio’s. Ondertussen opereren de twee bedrijven grotendeels in verschillende geografische markten. Daarom geloven we dat we samen sterker staan, door te profiteren van synergieën in beide markten en onze positie in elke markt te versterken. Samen kunnen we de groei versnellen door cross-selling van ons productaanbod, kostenbesparingen realiseren door gecombineerde middelen en verbeterde operationele uitmuntendheid bereiken door samenwerking en best practices.”

Overeenkomsten

Klavs Pedersen, Chief Executive Officer van Nissens: “We zijn erg blij met SMP als nieuwe eigenaar. We hebben de activiteiten van SMP in de VS gevolgd en we zien veel overeenkomsten in de manier waarop SMP en Nissens opereren in hun respectievelijke focusgebieden. Ik ken het management team van SMP al een aantal jaren en ik geloof dat er een zeer sterke culturele fit is die de positieve ontwikkeling van beide bedrijven zal ondersteunen en versnellen. We kijken ernaar uit om deel uit te maken van de SMP-familie.”

De transactie zal naar verwachting worden afgerond in de tweede helft van 2024 en is onderhevig aan bepaalde voorwaarden, waaronder de ontvangst van toepasselijke antitrust- en andere regelgevende goedkeuringen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties