Elk jaar opnieuw zorgt Nissens Automotive ervoor dat het ruime assortiment essentiële airco-onderdelen klaarligt in de schappen van de distributeurs, voordat het drukke aircoseizoen aanbreekt. Net als in de afgelopen jaren heeft het onderdelenprogramma van Nissens weer veel nieuws te bieden om de recentere en meest populaire voertuigmodellen te dekken.

Partnercontent

Over het uitgebreide onderdelenprogramma van Nissens zegt productmanager Jonas Evald Kristensen: “De twee toponderdelen in het aircoprogramma van Nissens en de componenten die het meest worden vervangen, vormen een zeer concurrerend, sterk marktaanbod. De bijna 600 aircocompressormodellen van Nissens dekken 79 procent van de systemen in de EU en de bijna 1200 condensormodellen beslaan meer dan 94 procent van het Europese wagenpark. De bijna 250 nieuwe modellen condensors, compressoren, interieurventilatoren, verdampers, filter-drogers en aircoventilatoren zijn sinds de vorige zomer aan het programma toegevoegd. Daarnaast hebben we zeer onlangs het expansieventiel gelanceerd, en zijn er maar liefst meer dan 230 items in ons onderdelenassortiment voor aircosystemen die geschikt zijn voor de meest verkochte hybride en elektrische voertuigen.”

Superieur

Alle Nissens-producten worden ontwikkeld en geproduceerd volgens de bekende Nissens-kwaliteitsnormen die door de markt worden erkend. Dit betekent dat de onderdelen perfect afgewerkt zijn en probleemloos en snel kunnen worden gemonteerd. De functionaliteit van elk onderdeel wordt grondig getest, wat een onderdeel oplevert dat precies overeenkomt met het OE-onderdeel en de meest optimale thermische prestaties garandeert. De meeste Nissens airco-onderdelen zijn First Fit-producten, wat betekent dat de monteur in de productdoos alles aantreft wat nodig is voor de juiste installatie. Bovendien zijn de condensors van Nissens corrosiebeschermd, wat hun levensduur aanzienlijk verlengt.

Naast superieure componenten heeft Nissens een reputatie op het gebied van hoogwaardige technische ondersteuning die het bedrijf in uiteenlopende vormen aanbiedt aan monteurs. Dit aanbod bestaat uit drukwerk of online activiteiten zoals technische training en zelfstudiemodules, technische tips en gedetailleerde handleidingen voor installatie en probleemoplossing. Ook voor distributeurs is dit een groot voordeel, omdat ze hiermee het werkelijke verschil achter het merk en productspecialisten zoals Nissens kunnen laten zien.

Expansieventiel

Nu het productassortiment onlangs is uitgebreid met de expansieventielen , promoot Nissens ook een van de veiligste en meest optimale installaties voor aircocompressoren. Aanbevolen wordt om bij het plaatsen van een nieuwe aircocompressor niet alleen de filter-droger, en in veel gevallen de condensor, maar altijd ook het expansieventiel te vervangen.

Jonas Evald Kristensen over het expansieventiel: “Het is een klein onderdeel, maar van enorm belang voor de werking van het hele systeem. Het ventiel kan defect raken vanwege vervuiling van het systeem door onjuiste additieven of door slijtage/storing van het thermische element. Dit kan niet alleen de algehele prestaties van het systeem aantasten, maar ook de levensduur van de compressor verkorten en ernstige voortijdige storingen tot gevolg hebben. Het expansieventiel moet altijd worden vervangen als er een nieuwe compressor wordt gemonteerd. Om het monteurs gemakkelijker te maken deze aanbevolen beste vervangingspraktijk na te leven, hebben we onze lijn expansieventielen ontwikkeld. Bij de lancering bestaat deze uit meer dan 60 artikelnummers voor in totaal meer dan 290 OE-referenties voor de meest verkochte auto’s, bestelwagens en vrachtwagens, een assortiment dat we zullen blijven ontwikkelen. Dankzij de uitgebreide aircoservice waartoe ook vervanging van de compressor behoort, kunnen monteurs nu profiteren van het concurrerende assortiment Nissens-expansieventielen. Hierdoor kunnen ze de meest geschikte onderhoudsprocedure uitvoeren en besparen op dure terugkerende reparaties.”

Alles onder één dak. Voor uw gemak.

Ongeacht uw functie in de airco branche, als onderdelen leverancier of specialist in AC, vindt u alle belangrijke informatie met betrekking tot het airco programma van Nissens op één plek. Ga naar www.nissens.com/climate en bekijk alle productdetails inclusief product features, gegevens, trainingsmogelijkheden en technische informatie voor een professionele AC service en reparatie.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties