Nokian ZG2 wint zomerbandentest Auto Bild

De Nokian ZG2 is de winnaar van de zomerbandentest 2012 in het Duitse magazine Auto Bild. Daarnaast is het bandenmerk met de Nokian H ook testwinnaar in de Duitse magazines Auto Zeitung en Gute Fahrt. Het bandenmerk wordt in de Benelux vertegenwoordigd door De Klok Banden.

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn ook de motorclub Adac en consumentenorganisatie Stiftung Warentest positief over de band. Adac teste de Nokian V als ‘zeer goed’ en Stiftung gaf een ‘goed’ voor rijden op droog wegdek, nat wegdek en energieverbruik.

“De Nokian ZG2 is van uitstekende kwaliteit”, aldus Auto Bild. Als sterke punten zijn bevonden: “Allround talent met de kortste remweg, op zowel nat als droog wegdek, uitstekende stuureigenschappen, stabiele controle en laag energieverbruik.” De remafstand was 28 meter, dit is 21 meter korter dan de nummer vijftig uit de test. “De Nokian ZG2 heeft de beste grip en garandeert maximale veiligheid.”

Nokian brengt de nieuwe Rotiiva All-Terrain als zomerband voor SUV’s. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.