Alle high tech snufjes in de moderne auto maken het er voor de gebruiker niet makkelijker op. Uit Dekra-onderzoek blijkt dat 77 procent van de Duitse automobilisten moeite heeft met de bediening van de elektronica. Daarbij geeft veertig procent aan dat de techniek te veel afleidt tijdens het autorijden.

De meeste van de 1.731 ondervraagden in het onderzoek (78 procent) geven aan veel voordeel te hebben van de technologische vooruitgang in de auto. Daarbij worden zaken genoemd als makkelijker rijden, veiligheid en comfort. Iets meer dan een kwart van de respondenten (27 procent) verklaarde dat de moderne technologie ze behoed heeft voor gevaarlijke situaties of bij een ongeval voor nog erger.
Vrouwen (46 procent) zien vaker het gevaar in van afleiding door de snufjes in de auto, bij mannen is dat 37 procent. Vrouwen zijn ook minder overtuigd van de voordelen.
Jonge bestuurders onder de 25 jaar hebben de wens (twintig procent) naar meer bedieningscomfort, terwijl dit bij andere leeftijdsgroepen minder is (achttien procent).

De werking van het navigatiesysteem is voor 74 procent van de automobilisten vaak een hele puzzel. Ten minste twaalf procent hiervan heeft in het onderzoek aangegeven hiermee zelfs heel erg veel moeite te hebben. De bediening van de telefoon- en geluidsapparatuur wordt door elf procent als ‘uitdaging’ ervaren. Niet veel beter is het gebruik van de combischakelaar of -hendel, dertien procent kan hiermee niet goed overweg.

Download hier de Dekra-factsheet (Duits) met alle feiten en cijfers >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties