overhandiging eerste SERMI certificaat door Dekra aan JAMES Autoservice Mijdrecht v.l.n.r. Sonja Dieperink (Dekra), Frank Salemink (Dekra), Patrick Dros (JAMES Autoservice Mijdrecht), Marlies Pestman (JAMES Autoservice Nederland)

Bij garageformule JAMES Autoservice wordt hard gewerkt om het netwerk SERMI-ready te krijgen. JAMES Autoservice Mijdrecht is de eerste vestiging binnen de keten die het SERMI-certificaat uit handen van certificeringsinstantie DEKRA ontvangt.

Marlies Pestman, algemeen directeur JAMES Autoservice Nederland vertelt: “Het is al langere tijd bekend dat de SERMI-certificering eraan komt, alleen werd de introductiedatum met een onbekende periode uitgesteld. Wij zijn vorig jaar al begonnen met de voorbereidingen en hebben toen contact gezocht met DEKRA. Wij kennen hen als een gerenommeerde partij en wilden op tijd in kaart brengen wat de certificering voor onze vestigingen ging betekenen.”

De aftersalescommissie werd ook bij het project betrokken. Vanuit deze groep bood JAMES Autoservice Mijdrecht zich aan om met JAMES Autoservice Nederland en DEKRA een pilot te doorlopen. “Wij merken dat ondanks de informatie van verschillende partijen in de branche, nog niet alle bedrijven voldoende op de hoogte waren van de veranderingen die SERMI met zich meebrengt.”

Wanneer nodig

De SERMI-certificering is nodig om te mogen sleutelen aan, of programmeren van, onderdelen die te maken hebben met diefstalpreventie maar ook om te werken aan de ECU. Denk hierbij aan het resetten van onderhoudsintervallen van voertuigen met secure gateway of het inleren van sleutels of een trekhaak. “Onze vestigingen werken veel voor de zakelijke markt en krijgen dagelijks jonge auto’s binnen. Hierdoor is het extra belangrijk om dit op orde te hebben. We willen als JAMES Autoservice blijvend voorop lopen op de ontwikkelingen in de markt.”

De vestiging in Mijdrecht is de eerste die de certificering ontvangt en de andere vestigingen zijn druk bezig om gecertificeerd te worden. “Wij verwachten dat al onze vestigingen gecertificeerd zijn voor de startdatum van 1 april 2024.”

Bij de foto: Overhandiging eerste SERMI-certificaat door Dekra aan JAMES Autoservice Mijdrecht. V.l.n.r. Sonja Dieperink (Dekra), Frank Salemink (Dekra), Patrick Dros (JAMES Autoservice Mijdrecht), Marlies Pestman (JAMES Autoservice Nederland).

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties