Occasions: Parijs duurste, Amsterdam vijfde

De gemiddelde prijs van een gebruikte auto is in vrijwel alle grote Europese steden het afgelopen half jaar gedaald. Grote uitzondering is Parijs, de stad waar de prijs het hoogst is. Daar steeg de prijs met 9,4 procent. Dat blijkt uit het halfjaarlijkse stedenonderzoek van Autoscout 24 in dertien Europese steden.

Amsterdam steeg op de ranglijst van de zesde naar vijfde plaats, hoewel de gemiddelde prijs daalde met bijna drie procent (circa 500 euro) tot 17.069 euro. In de eerste helft van 2011 was dit zelfs nog 18.575 euro. De rest van de top vijf bestaat uit de Duitse steden Frankfurt, München en Hamburg.

In Brussel is de prijs voor een tweedehands auto het laagst. Ook een half jaar geleden was de Belgische hoofdstad het voordeligst. Wenen is wederom de op één na goedkoopste Europese autostad. Het verschil tussen deze twee steden is overigens minimaal. In de Oostenrijkse hoofdstad betaal je gemiddeld slechts een tientje meer voor een tweedehands auto dan in Brussel.

Opvallend is verder dat de prijsdaling het grootst is in de Italiaanse steden Rome (veertien procent) en Milaan (twaalf procent). Jurgen Vugts, directeur Autoscout 24 Nederland: “De sterke daling in Italië is het gevolg van het gekrompen aanbod van auto’s boven de 25.000 euro. Zowel in Rome als Milaan is hierin een teruggang van ongeveer zes procent te zien en dit heeft invloed op de gemiddelde prijs. In Nederland zien we deze ontwikkeling veel minder sterk. Hier was bijvoorbeeld in mei 2012 juist een lichte stijging te zien bij de (hogere) middenklasse en ook bij de kleine en compacte auto’s.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *