Omzet Bosch groeit

De Bosch Groep is het nieuwe jaar begonnen met een omzetstijging. Zo groeide de omzet in het eerste kwartaal met ongeveer zeven procent. Aangepast voor wisselkoerseffecten bedroeg de stijging ongeveer tien procent. Voor het huidige boekjaar gaat Bosch uit van een omzetgroei van drie tot vijf procent.

In het boekjaar 2013 steeg de omzet van Bosch met 3,1 procent naar 46,1 miljard euro. De mooie groei van de divisie automobieltechnologie heeft aanzienlijk bijgedragen tot dit betere resultaat. “We drijven onze traditionele activiteiten op en begeven ons op nieuwe domeinen voor onze onderneming. In de genetwerkte wereld van vandaag profiteren we daarbij optimaal van onze uitgebreide technische en sectorale kennis”, zegt Volkmar Denner, voorzitter van de raad van bestuur van Bosch.

Groeiregio nummer één voor Bosch blijft Azië. Tegen 2020 wil het bedrijf er zijn omzet verdubbelen. Ook in Noord- en Zuid-Amerika moet de omzet tegen het einde van dit decennium dubbel zo groot zijn. De onderneming breidt daarvoor haar productiecapaciteiten uit en versterkt tegelijk haar plaatselijke ontwikkelingsactiviteiten. De omzet van Bosch in Afrika zal de komende jaren aanzienlijk stijgen. In Europa wil het bedrijf ondanks de aanhoudend zwakke groei sterker groeien dan de markten. Naast de uitbreiding van zijn internationale aanwezigheid versterkt Bosch de ontwikkeling van producten en diensten die inspelen op de behoeften van de plaatselijke klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.