Omzet Brembo herstelt zich

De omzet van remmenspecialist Brembo is in het derde kwartaal van 2020 5,9 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst (EBITDA) bedraagt 123,8 miljoen euro, de nettowinst 51,7 miljoen euro.

Voor de eerste drie kwartalen opgeteld komt de omzet uit op bijna 1,6 miljard euro, wat nog altijd 20,9 procent minder is dan in dezelfde periode vorig jaar. De EBITDA over drie kwartalen bedraagt 267,1 miljoen euro.

Aanpassingsvermogen

Hoewel er dus nog altijd een flink gat gaapt tussen de resultaten van dit en vorig jaar, herstelt de business voor Brembo zich duidelijk. Voorzitter Albert Bombassei is dan ook optimistisch: “De resultaten over het derde kwartaal van 2020 laten zien dat Brembo erin geslaagd is om snel veel van zijn kostenposten te variabiliseren. We zijn er in het derde kwartaal in geslaagd voordeel te halen uit de mogelijkheden tot herstel die door de markt zijn geboden, door snel te reageren op een toenemende vraag van klanten, waarmee we een resultaat hebben bereikt dat verheugend stemt, hoewel dat iets lager ligt vergeleken bij vorig jaar.”

Wat het vierde kwartaal brengt, is hoogst onzeker. Brembo put echter vertrouwen uit het feit dat het bedrijf in staat is gebleken snel en effectief te reageren op de eerste golf van de pandemie, in combinatie met de solide financiële positie van het bedrijf.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3524 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.