Omzet Dekra stijgt in 2015 met 8,4 procent

In de afgelopen vijf jaar is het personeelsbestand met 12.000 medewerkers gegroeid. De omzet is in die periode met een miljard gestegen. Topman Kölbl verklaart: “Ons doel staat omschreven in het strategische programma ‘Vision 2025’, dat de leidraad is voor verdere, internationale expansie. Behalve op onze Europese thuismarkt ligt de focus vooral op groei in Noord-Amerika en Azië. We willen onze omzet daar verdubbelen, maar we zullen blijven inzetten op strategische overnames. Daarnaast zullen we ons netwerk van testcenters en laboratoria verder uitbreiden om onze diensten in de buurt van al onze klanten aan te kunnen bieden.”

Dekra keurt jaarlijks ongeveer 26 miljoen voertuigen en is daarmee wereldwijd marktleider. Het netwerk van testcentra is in 2015 uitgebreid naar belangrijke markten als Zweden, de Verenigde Staten en Canada. Daarnaast heeft het activiteiten opgezet in Slovenië, Servië, Hongarije en Bulgarije.
Dekra realiseerde in 2015 voor het twaalfde achtereenvolgende jaar een groei. En dankzij de goede internationale uitgangspositie en het uitgebreide aanbod van diensten op het gebied van veiligheid verwacht het de goede resultaten ook in 2016 voort te kunnen zetten. Topman Kölbl zet voor 2016 in op een groeipercentage tussen de 5 en 8 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *