Omzet LKQ plust 5,7 procent in Q1

Met 3,2 miljard dollar is de omzet van LKQ in het eerste kwartaal van 2021 5,7 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar (3,0 miljard dollar). Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die de onderdelendistributeur bekend heeft gemaakt.

De organische omzet van onderdelen en diensten steeg met 0,6 procent, terwijl de netto impact van overnames en afstotingen de omzet met 0,6 procent deden dalen. Wisselkoersen zorgden voor een 4,2 procent hogere omzet, waarmee ook de totale omzet van onderdelen en diensten met 4,2 procent toenam.

Winst

De winst over het eerste kwartaal kwam voor LKQ uit op 266 miljoen dollar, tegen 146 miljoen in het eerste kwartaal van 2020, een toename van 62,4 procent. In een toelichting op de kwartaalcijfers zegt ceo Dominick Zarcone: “We hebben onze verwachtingen voor het kwartaal aanzienlijk overtroffen. Ons team in Noord-Amerika realiseerde in het eerste kwartaal een segment EBITDA-marge van 19,9 procent, het hoogste niveau in de geschiedenis van het bedrijf. Ik ben ook tevreden met de EBITDA-marge van het Europese segment van 9,6 procent over het eerste kwartaal. Dit prestatieniveau geeft ons vertrouwen in de voortgang van ons programma voor Europa en het vermogen van ons team om de margedoelstellingen op langere termijn te behalen die we in 2019 hebben uiteengezet.”

Vooruitzichten

Voor het tweede kwartaal verwacht LKQ een vergelijkbare lichte groei, met een geleidelijk herstel in de tweede helft van 2021. Dit is gebaseerd op de verwachting dat de huidige Amerikaanse belastingen niet zullen wijzigen, dat de wisselkoersen van de Canadese dollar, Britse pond en de euro ongeveer gelijk blijven en de prijzen van schroot en edelmetalen in de tweede helft van het jaar zullen dalen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2636 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *