Omzet Stern 12,5 procent lager in H1

De netto omzet van de Stern Groep is in het eerste halfjaar van 2020 12,5 procent lager uitgekomen dan in het eerste halfjaar van 2019, op 382 miljoen euro.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die Stern woensdagavond nabeurs bekendmaakte. De uitbraak van het coronavirus en de daarmee gepaard gaande terugval in de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s is uiteraard de belangrijkste reden voor de daling. Zo werden in het tweede kwartaal slechts 55.000 nieuwe personenauto’s verkocht, 50,1 procent minder dan in Q2 van 2019. Het aantal nieuwe bedrijfswagens kwam met 11.000 45 procent lager uit dan in Q2 2019.

Winst

Schreef Stern in het eerste halfjaar van 2019 nog een winst van 27 miljoen euro, in het eerste halfjaar van 2020 staat onderaan de streep een verlies van 19 miljoen, met name door het afschrijven van 20 miljoen euro goodwill op de dealerbedrijven.

Voor het tweede halfjaar verwacht Stern een aanzienlijke verbetering van het resultaat. In de woorden van directievoorzitter Henk van der Kwast: “Onze inschatting is dat de negatieve invloed van Covid-19 op de toekomstige bedrijfsresultaten van Dealergroep Stern uiteindelijk beperkt is. Deze beperkte negatieve bijstelling, in combinatie met een hogere WACC, resulteert in een afboeking van de goodwill van Dealergroep Stern in H1-2020. Dit betekent overigens niet dat wij geen vertrouwen hebben in fors resultaatherstel bij Dealergroep Stern. Deze (boekhoudkundige) afboeking heeft geen enkele consequentie voor onze (banken)solvabiliteit en liquiditeit.”

Concrete voorspellingen van de jaarcijfers over 2020 wil Stern, gezien de onzekere omstandigheden, niet doen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3415 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.