Omzet Stern Q3 -5%, tot en met Q3 -10%

De netto omzet van mobiliteitsconcern Stern is in het derde kwartaal van 2020 met 197,9 miljoen euro 5,0 procent lager ten opzichte van Q3 2019. Tot en met Q3 komt de netto omzet 10,1 procent lager uit dan vorig jaar, op 686,5 miljoen euro.

Het resultaat uit voort te zetten activiteiten tot en met het derde kwartaal is van 0,3 miljoen euro positief verslechterd tot 1,0 miljoen euro negatief.

Balanstotaal

Door onder meer de verkoop van Heron Auto aan Broekhuis in januari 2020 (40 miljoen euro), een afboeking van goodwill (20 miljoen euro) en lagere voorraden (57 miljoen euro) is het balanstotaal eind september 2020 uitgekomen op 433,2 miljoen euro, een afname van 140,2 miljoen euro ten opzichte van eind 2019.

Stern Groep wijt de verslechterde resultaten aan de gevolgen van Covid-19, die nog duidelijk merkbaar zijn in de werkplaatsen en bij schadeherstel. Directievoorzitter Henk van der Kwast: “De financiële impact van de crisis op bedrijven en hun medewerkers zal pas in de loop van 2021 uitkristalliseren. Ondanks een flink lagere omzet dan begroot, blijft de financiële positie van Stern stevig en kunnen wij zelfs aanzienlijke tegenvallers opvangen.”

De afzet van nieuwe auto’s door Stern is in het derde kwartaal met 13,9 procent afgenomen ten opzichte van Q3 2019. Bij nieuwe bedrijfswagens is de afname 9,2 procent.

Hedin

De fusiegesprekken van Stern Groep met het Zweedse Hedin Automotive verlopen door de coronacrisis minder voorspoedig dan anders het geval zou zijn geweest. Stern meldt dat met name de reisbeperkingen tot vertraging in de gesprekken, die in maart bij het uitbreken van het coronavirus al werden opgeschort.

Voor de komende maanden verwacht Stern een herstel van de afzetmarkten, maar doet het geen concrete voorspellingen voor het jaarresultaat.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2802 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *