Omzetdaling zet door

De omzet in de Nederlandse autobranche is in het vierde kwartaal van vorig jaar met bijna 9 procent gedaald. Over het gehele jaar is de omzet met ruim 5 procent teruggelopen. Zo’n teruggang in de omzet is sinds 2009 niet meer voorgekomen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Omzetontwikkeling motor- en autobranche

Alleen in het tweede kwartaal was nog sprake van een lichte opleving, maar dit was onvoldoende om het jaar positief af te sluiten. In 2011 steeg de omzet van autobedrijven nog met 7 procent.

Vooral in de bedrijfsautosector liep de omzet fors terug met een daling van 15 procent. Het vierde kwartaal was voor deze sector nog de minst slechte periode met een teruggang van de omzet van 11 procent.

Ook het aantal openstaande vacatures in de autobranche daalt aanhoudend. Stonden begin 2011 nog 2.200 vacatures open, eind vorig jaar was dat aantal gekrompen tot 900.

 

Bron: CBS

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *