Omzetgroei Bosch neemt af

De Bosch Groep heeft vorig jaar haar omzet met 1,6 procent zien groeien naar 52,3 miljard euro. Dit percentage is minder dan verwacht en wijt men aan de wereldwijd teruglopende economie. De winstmarge voor belasting kwam uit op twee procent van de verkopen en de afdeling Automotive wist volgens Automobilwoche 1,7 procent meer omzet (30,9 miljard) te genereren.

“Ondanks de lichte groei in de verkoop en de positieve cash flow, zijn we niet tevreden over de resultaten van 2012. In 2013 leggen we daarom de prioriteit bij het vergroten van de inkomsten, maar niet zonder nieuwe investeringen”, aldus Dr. Volkmar Denner, voorzitter van de raad van bestuur van Bosch. Het bedrijf voorziet voor dit jaar wederom een kleine omzetgroei (2,8 procent).

Eén van de goedlopende Bosch-divisies is Automotive Technology. Vooral de direct ingespoten injectiesystemen voor benzinemotoren verkochten goed en zorgde voor een omzetstijging van vijftig procent. Een duidelijke terugval had de dieseldivisie, want deze tak ondervond vooral hinder van de teruggang op de Europese markt en de tegenvallende bestelautoverkopen in China.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.