Online keuze voor occasion populair

Zeker twee derde van de Nederlanders kiest voor een occasion, zo blijkt uit onderzoek door Leaseplan Nederland. De oriëntatie op deze tweedehands auto gebeurt steeds meer online. Dit is duidelijk leeftijdgebonden: vooral jongeren geven aan online aan de zoektocht te beginnen.

Boven de 40 jaar bezoeken consumenten liever een showroom. Vooral mannen zijn bereid om ver te reizen om een occasion te bekijken, zeker als het gaat om een relatief duurdere occasion.
Bij online oriëntatie is de site Marktplaats favoriet, op de voet gevolgd door AutoScout24, AutoTrack.nl en Auto Trader. Sites van leasemaatschappijen zijn niet de eerste plaats waar consumenten hun tweedehands auto zoeken: slechts 5 procent van de automobilisten nemen deze mee in het oriëntatieproces.

Als aanleiding om op zoek te gaan naar een andere auto, noemen de respondenten uit het onderzoek vaak dat de huidige auto te oud (50%) of kapot (28%) is, maar ook dat de onderhoudskosten te hoog zijn (35%) of dat de gebruikskosten te hoog zijn geworden (24%).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *