Online vakblad over occasions van start

Remarketing Nieuws is een nieuwe titel onder de vakbladen in de autobranche. Het blad verschijnt uitsluitend online en behandelt de remarketing: alle handelingen en processen rondom gebruikte auto’s.

“Met name sinds de opkomst van internet is de remarketingsector volwassen geworden”, zegt hoofdredacteur Freek van Leeuwen. “Dan is het ook logisch dat die bedrijfstak zijn eigen vakblad krijgt. Omdat juist in remarketing veel gebruik wordt gemaakt van online informatiesystemen, verschijnt ook Remarketing Nieuws uitsluitend online. We richten we ons op de totale keten van bedrijven die met remarketingprocessen te maken hebben, van leasemaatschappijen en groothandels tot grote dealerholdings en kleine garagebedrijven.”

Remarketing Nieuws biedt dagelijks nieuws, cijfers en analyses van de markt. Een teller op de site houdt bij hoeveel gebruikte personenauto’s er B2C zijn verkocht in deze maand en dit jaar.  Daarin wordt ook per week de totale bedrijfsvoorraad bijgehouden. Lezers van Remarketing Nieuws kunnen zich kosteloos registreren en krijgen daarmee toegang tot alle berichten op de website. “We willen de drempel voor lezers zo laag mogelijk houden. Op die manier bereiken we zo veel mogelijk mensen in de branche. We willen de occasionmanagers bereiken, fleetowners en remarketingspecialisten, maar ook de junior-verkoper in de showroom. Want die heeft ook invloed op het resultaat van elke transactie die hij doet”, aldus Van leeuwen.

Colofon

Initiatiefnemers Freek van Leeuwen, Anton Rietveld en Gijs Bosman hebben alle drie een flinke ervaring in vakbladen en in de autobranche. Van Leeuwen werkte jarenlang voor verschillende vakbladen, het laatst als hoofdredacteur van Bovagkrant. Anton Rietveld heeft in verschillende commerciële functies gewerkt voor zowel dagbladen als vakbladen in de autobranche. Gijs Bosman heeft diverse functies gehad bij auto-importeurs en bij Bovag. “In het verleden hebben we ons alle drie in verschillende functies met de remarketingsector bezig gehouden”, zegt Van Leeuwen. “Dat willen we nu benutten. We hebben met zijn drieën een flinke kennis van de sector en een goed netwerk. We kunnen dus met recht zeggen dat we thuis zijn in gebruikte auto’s.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.