Ontslagen bij Sonax Car Care

Het hoofdmanagement van Sonax in Duitsland heeft een herstructurering van de Nederlandse afdeling aangekondigd. Daarbij gaan sowieso gedwongen ontslagen vallen. Hoeveel van de dertien personen, die op het hoofdkantoor in Nieuwegein werken, er moeten vertrekken is niet bekend. De reorganisatie wordt in de loop van dit jaar afgerond.

“Reden voor deze herstructurering is de aanhoudende omzetdruk binnen de onderneming. Door de algehele economische situatie in Nederland en de crisis in de automotive branche in het bijzonder, zijn omzetten verloren die helaas niet konden worden gecompenseerd. De markt wijzigt in rap tempo en Sonax zal zich hieraan moeten aanpassen”, aldus het bedrijf in een verklaring.

De poetsmiddelenspecialist is onder meer in de problemen gekomen door het wegvallen van grote klanten als Halfords en Koops Furness. Daarnaast wordt de marketing binnenkort vanuit Duitsland gedaan en zullen grote klanten hun orders rechtstreeks bij de Ooster-buren bestellen.

Sonax Car Care heeft haar Nederlandse hoofdkantoor in Nieuwegein en zes vestigingen (franchise) in Brunssum, Burgum, Nieuwegein, Zwaag, Zwolle en Venlo. Het bedrijf is gespecialiseerd in reiniging en onderhoudsproducten voor het in- en exterieur van auto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *