Ook concept-cars op historisch Concours

Op het komende Concours d’Elegance (24 en 25 augustus, Paleis Soestdijk) zijn behalve klassiekers ook een aantal concept-cars te zien.

Zo tonen Citroën en DS Automobiles de elektrische 19_19 Concept, evenals de nieuwe DS 3 Crossback E-Tense en de DS 7 Crossback E-Tense 4X4. Hoofdontwerper Ivo Groen van DS Automobiles is jurylid bij het Concours d’Elegance. Tussen het jureren door vertelt hij bezoekers over de ontwerpfilosofie van DS Automobiles. Verder heeft Peugeot onder meer de elektrische concept car E Legend meegenomen, een autonoom rijdende ontwerpstudie. Mazda is aanwezig met de Vision Coupe concept car.

Het programma herbergt kent daarnaast het Nationaal Concours voor betaalbare en in serie geproduceerde klassiekers. Twee aparte klassen zijn gereserveerd voor Wallflowers (auto’s uit het voormalig Oostblok) en Outlaws & Restomods (gemodificeerde auto’s).

Carrosserie

Onder de aanmeldingen voor deelname aan het internationale Concours d’Elegance bevinden zich onder meer automobielen met een carrosserie van Nederlandse bouwers. Zo is er een Talbot Lago met een carrosserie van Veth en zonen en een Lincoln met een opbouw van Schutter en Van Bakel.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *