Naar eigen zeggen als eerste Europese fabrikant integreert DS generatieve kunstmatige intelligentie in diens automodellen. Het gaat om ChatGPT en wordt ingezet op modellen met het Iris-systeem om gesproken commando’s beter te interpreteren.

Het betreft een pilot van moedermaatschappij Stellantis die zes maanden duurt en beschikbaar is voor de eerste 20.000 geregistreerde gebruikers met zo’n DS Iris-systeem in hun DS 3, DS 4, DS 7 of DS 9. De pilot komt voor de gebruikers zonder extra kosten.

Digitale assistent

Dankzij de integratie van deze nieuwe functie krijgt het DS spraakherkenningssysteem aan boord een nieuwe dimensie en wordt het een digitale assistent die zich volledig richt op de reiservaring.

Wat als je aan DS Iris-system zou vragen wat je tijdens een namiddag in Bordeaux zou kunnen bezoeken, een lijst zou maken van de mooiste werken in het Louvre, een quiz zou bedenken over je favoriete onderwerp of zelfs een kinderverhaal zou verzinnen? Al deze ideeën, en nog veel meer, kunnen nu onderwerp van gesprek zijn met je DS. ChatGPT is geïntegreerd in DS Iris-system en biedt een geheel nieuwe dimensie voor interactie tussen de bestuurder en het voertuig.

Om het te gebruiken, spreek je gewoon tegen DS Iris-system door “OK IRIS” te zeggen of door op de speciale knop op het stuurwiel te drukken. De spraakinteractie begint dan veilig, zonder dat je je ogen van de weg hoeft te halen of je handen van het stuur.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties