Bovag vraagt samen met andere (branche)organisaties aan minister Harbers om niet akkoord te gaan met de excessieve tarievenverhoging die RDW in 2024 wil doorvoeren.

In het jaarlijkse tarievenoverleg met RDW heeft onder andere Bovag bezwaar geuit tegen de verhoging, die ze niet in verhouding vinden met de dienstverlening. Ondanks dit zet RDW de verhoging toch door. Daarom hebben de bonden in een brief hun zorgen geuit bij minister Harbers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij is verantwoordelijk voor het vaststellen van de RDW-tarieven. Zij willen als brancheorganisaties in gesprek gaan met Harbers over de kostenstijging, maar ook over de modernisering van de dienstverlening, waardoor kosten bespaard kunnen worden.

RDW heeft het voornemen om bijvoorbeeld de prijzen van meerdere diensten te verhogen met gemiddeld 7,8 procent, en in sommige gevallen zelfs met 15 procent. In 2023 was de gemiddelde stijging al 4,9 procent.

De brancheorganisaties hebben onder andere als bezwaar dat de voorgenomen kostenstijgingen in tegenstelling zijn met het gematigde tarievenbeleid dat RDW nastreeft. Ook staat het niet in verhouding tot de dienstverlening; de wachttijden voor het keuren van voertuigen zijn bijvoorbeeld al jaren veel te lang.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties