In Veenendaal is de verbouwing en uitbreiding van een schadeherstelbedrijf afgerond. Het betreft een omvangrijk bedrijf met een opvallende voorgevel als blikvanger. Voor eigenaar Pierre Methorst is dit het resultaat van drie jaar bouwen rond de corona-periode: “Schade Herstel Midden Nederland is nu klaar voor de toekomst.”

Het nieuwe schadeherstelbedrijf is een samenvoeging van drie bedrijfspanden die Methorst in de afgelopen jaren heeft gekocht. In het midden van het uiteindelijke bedrijfspand bevindt zich nog een brandgang, het enige overblijfsel van de drie voormalige brandgangen naast de afzonderlijke bedrijfspanden. Twee hiervan zijn nu inmiddels bebouwd en de derde blijft bewaard als een getuige van de snelle groei en de samenvoeging.

Iedereen raadde eigenaar Pierre Methorst af om in de corona-periode te starten met de nieuwbouw, maar: “Ik besloot toch mijn plannen verder uit te voeren.”

De aanloop naar het nieuwe bedrijfspand startte in 2014 toen Methorst in Veenendaal een bestaand klein schadeherstelbedrijf (500 m2) van Firma Leewis overnam met de naam Schadecentrum Midden-Nederland. Voordien had hij gewerkt voor verschillende bedrijven in de schadeherstelsector, waaronder Leewis, Spijker, Pordon, Stergam, Stern Autoschade, Autoschade- en Carrosseriebouwbedrijf Van Dalen Bemmel en Care Schadeservice.

Na de overname van Leewis Autoschade in 2014 volgde in 2019 de overname van Autoschade Velbo in Bennekom. Dit bedrijf hield zich naast schadeherstel aan personen- en bestelauto’s ook bezig met caravan- en camperherstel als onderdeel van Omnia CCS. De activiteiten van dit bedrijf werden nadien ondergebracht bij Schade Herstel Midden Nederland.

Samenvoeging

Na de samenvoeging breidde het bedrijf uit tot een oppervlak van 2500 m2. Daarna volgde nog een uitbreiding tot 3000 m2 na de overname in 2021 van een tweede naburig bedrijfspand, op een perceel van in totaal 3500 m2. “Hier hebben we nu alles in huis”, aldus Methorst. “In ons nieuwe bedrijfspand herstellen we alle schades aan personenauto’s, bestelauto’s, vrachtauto’s, caravans en campers.”

Corona

Hoewel Methorst sinds de overname van Schadecentrum Midden Nederland is blijven doorbouwen aan zijn organisatie, leek de plotselinge komst van de lockdown tijdens de corona-periode roet in het eten te gooien. Methorst bleef stug doorbouwen aan zijn organisatie. “In die periode lag het hele leven stil. Er werd toen nauwelijks gebouwd. Iedereen raadde me af om in deze periode te starten met de nieuwbouw, maar ik besloot toch mijn plannen verder uit te voeren.”

Dat heeft hem geen windeieren gelegd: “Omdat er geen nieuwe projecten werden gestart in die tijd konden wij onze nieuwbouw in een snel tempo uitvoeren. We konden een goede aannemer vinden en onze plannen snel uitvoeren. Ik heb strak vastgehouden aan mijn plannen en pluk daar nu de vruchten van.” Niet onbelangrijk was dat Methorst in zijn plannen goede en snelle medewerking kreeg van de gemeente: “Wij hebben de uitbreidingen snel kunnen verwezenlijken omdat de gemeente goed meewerkte en snel zorgde voor de vergunningen.”

Op de eerste verdieping is een spiksplinternieuwe afdeling van 800 m2 voor caravans en campers, bereikbaar via een grote Stapro-lift met een afmeting van 3×10 meter die 4,5 ton kan tillen.

Afdelingen

In het nieuwe bedrijfspand zijn drie afdelingen voor de verschillende soorten schadeherstel: een voor het herstel van personen- en bestelauto’s, een voor truckherstel en een voor het herstel van caravans en campers. Voor deze laatste afdeling werd op de eerste verdieping een spiksplinternieuwe afdeling van 800 m2 gebouwd die voor caravans en campers bereikbaar is via een grote lift. Methorst: “Hiervoor hebben we een speciale lift laten bouwen door de firma Stapro, gespecialiseerd in goederenliften. Daar is een lift ontwikkeld met een afmeting van 3×10 meter die 4,5 ton kan tillen. Op de eerste verdieping staat ook een spuitcabine voor campers. Verder staan er vier hefbruggen die mobiel zijn omdat de afdeling zich op de eerste verdieping bevindt. Daarom konden wij geen vaste hefbruggen borgen op de vloer.”

14 hefbruggen

In het gehele bedrijf zijn er in totaal veertien hefbruggen aanwezig, Naast die voor de afdeling voor caravans en campers zijn er twee voor zwaar vervoer. Verder zijn er zes hefbruggen voor personen- en bestelauto’s. Methorst: “Ook hebben we nieuwe uitlijnapparatuur van Hunter geïnstalleerd. Eerst besteedden we dat werk uit aan dealers, maar nu hebben we het werk meer in eigen hand en zijn we minder afhankelijk. Dat werkt prettiger en efficiënter. Ook alle radar-werkzaamheden die eruit voortvloeien doen we zelf met behulp van Würth-WOW apparatuur.”

Spuitcabines

De afdelingen voor het herstel van personen- en bestelauto’s en voor truckherstel bevinden zich op de begane grond. In deze twee afdelingen zijn nog eens drie spuitcabines aanwezig, één voor zwaar vervoer en twee voor personen- en bestelauto’s. Schade Herstel Midden Nederland werkt met de lakproducten van Glasurit: de autolakken van de 100-serie voor personenauto’s, de 55-serie voor trucks en de 68-serie voor zwaar vervoer.

Schade Herstel Midden Nederland
Schade Herstel Midden Nederland heeft een werkoppervlak van 3000 m2. Hier is Autoschade Midden Nederland actief voor het herstel aan personen- en bestelauto’s, Omnia CCS voor caravans en campers en Truck Autoschade voor het herstel aan vrachtwagens en zwaar vervoer. Bij het bedrijf werken 18 medewerkers.

Routing

Dat het bedrijf voor de verschillende soorten voertuigen drie aparte afdelingen heeft, betekent nu niet dat alles strikt gescheiden gebeurt, aldus Methorst: “Dat moet je niet zo zwart-wit zien. De meeste werkzaamheden worden in de aangewezen afdelingen uitgevoerd, maar we combineren werk waar dat mogelijk en efficiënter is. Dat wordt bepaald bij de intake. Het werk dat binnenkomt wordt beoordeeld door onze frontoffice die uit vijf medewerkers bestaat. Zij nemen het werk centraal aan en bepalen waar de auto heen gaat voor de reparatie.

Opvallend

Het bedrijfspand is een opvallende verschijning tussen de bedrijven aan De Smalle Zijde in Veenendaal. Op de gevel prijkt de naam Schade Herstel Midden Nederland met speciale verlichting. Methorst: “Onder deze naam presenteren we ons voor het herstel van schades aan alle voertuigen. Binnen deze overkoepelende naam geldt de naam Omnia CCS voor herstel aan caravans en campers, Autoschade Herstel Midden Nederland voor het herstel aan personenauto’s en bestelauto’s en Truck Schadeherstel. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de AHGN (Autoschade Herstel Groep Nederland) voor het schadeherstel aan personenauto’s en bestelauto’s. Wij hebben voor deze franchiseformule gekozen vanwege de sturing van werk en de voordelen van gemeenschappelijke inkoop. Na de verbouwing van ons bedrijfspand hebben zich al diverse grote opdrachtgevers gemeld die willen samenwerken.

Finetunen

Nu het concept klaar is, betekent dat niet dat ook het werk voor Methorst klaar is: “Wij kunnen ons nu breed in de markt profileren. Maar nu gaan we het bedrijf verder finetunen. Zo gaan we dit jaar nog de receptie en de kantine aanpakken. Met onze uitstraling kunnen de klanten ons nu goed vinden en daarmee is de basis klaar.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties