Opel en VW populair bij Onderdelenzoeker

Dit jaar is er in Nederland online veel gezocht naar tweedehands auto-onderdelen. Met name voorbumpers en motoronderdelen zijn gewilde auto-onderdelen waar Nederlanders via internet naar op zoek zijn geweest in 2015. Dit blijkt uit intern onderzoek van de website Onderdelenzoeker.nl.

Voor wat betreft de merken zijn vooral Opel- en Volkswagen-bezitters op de site het meest actief op zoek geweest naar tweedehands onderdelen. Kostenbesparing wordt algemeen als de belangrijkste reden gezien waarom autobezitters zelf steeds vaker online op zoek gaan naar auto-onderdelen.

Consumenten kunnen steeds vaker onderdelen zelf meenemen om deze te laten monteren door de werkplaats, al blijft de weerstand vanuit de sector groot. De reden is dat de herkomst van de meegebrachte delen niet duidelijk is, wat aansprakelijkheidsdiscussies kan opleveren, en omdat er in sommige gevallen een verkeerd component is meegebracht voor de gewenste toepassing.

Daarnaast zijn er ‘Doe het zelf garages’ actief, waar autobezitters zelf hun auto kunnen onderhouden. Onderdelenzoekerzoeker.nl verwacht mede op basis hiervan voor 2016 dat meer autobezitters in Nederland zelf via internet op zoek gaan naar tweedehands auto-onderdelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.