Opel weet niets van ontslagplan

Na een eerdere Europese herstructurering in 2009-2010, waarbij 8.300 ontslagen vielen, heeft General Motors opnieuw het plan om een reorganisatie door te voeren. Hierbij zouden de productiefaciliteiten in het Duitse Bochum en het Britse Ellesmere Port gesloten worden. In totaal werken daar 5.200 mensen. Voorzitter Wolfgang Schäfer-Klug van de ondernemingsraad van Opel zegt in ieder geval niets te weten van een sluiting. Dat meldt de Financial Times.

Het management van Opel heeft laten weten dat de onderneming rendabel moet kunnen blijven draaien in een uitdagende markt. Zij onderzoekt hiervoor diverse mogelijkheden, maar wil verder geen commentaar geven op haar plannen.

De sluiting van de fabrieken zou moeten gebeuren, omdat de verliezen van GM’s activiteiten in Europa blijven aanhouden. Een opvallende keuze, want de Amerikaanse autofabrikant had bij de vorige ontslagronde een baangarantie tot 2014 aan het blijvende personeel afgegeven. De Opel-medewerkers werd begin dit jaar nog wel gevraagd om een deel van een beloofde loonsverhoging in te leveren.

In 2010 sloot Opel de autofabriek in Antwerpen, waarbij 2.600 mensen op straat kwamen te staan. Ook het Franse PSA Peugeot Citroën laat 6.000 banen verdwijnen en kwam recent onder druk te staan na het uitlekken van de plannen om de fabriek in Aulnay (Parijs) te willen sluiten. Daarnaast liet Mitsubishi vorige week weten Nedcar van de hand te gaan doen. Lees er hier alles over >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.