Open huis testcentrum Opel

Dudenhofen, Opels grootste ontwikkelings- en testcentrum in Europa, bestaat vijftig jaar. Reden voor het merk om 10 september iedereen welkom te heten om met eigen ogen de in totaal zeventig kilometer aan testtracks te bekijken en te beleven.

Er is een sightseeing-tour over het hogesnelheidscircuit, de bergroute en het ‘rammelparcours’ waaraan test-Opels worden onderworpen. Verder zijn er onder meer nog een presentatie over de ontwikkeling van het testcentrum en staan zo’n 150 Opels, van de Astra tot en met de Zafira, klaar voor een proefrit.

Het programma voorziet ook in proeven met klassieke rallyauto’s en demonstraties met sportieve modellen. Tal van concepten en prototypes uit vijftig jaar ontwikkelingshistorie zijn te zien en bezoekers krijgen de kans om zelf als een ‘testrijder’ een speciaal parcours af te leggen. Ook de door Opel ondersteunde Formula Student-teams – deelnemers aan ’s werelds grootste raceklasse voor studenten – geven acte de présence in Dudenhofen.

De Alt Opel IG, de club van eigenaren van Opel-oldtimers, toont zo’n tweehonderd Opels van alle tijden. Op het terrein staan ook klassiekers en oldtimers uit de collectie van Opel Classic.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.