Opnieuw naar de beurs

Een goede afspiegeling van de markt, goed bezocht, met een hoge kwaliteit aan bezoekers en een interessant seminar voor de inhoudelijke verdieping. Dat is samenvattend de?Tankstation & Carwash Vakbeurs 2019, die op 6 en 7 november plaatsvond in de Expo?Houten.

Wat betreft carwash hadden de usual suspects allemaal hun plekje op de beursvloer. Washtec had, net als in september op de internationale Car Wash Show Europe in Amsterdam de Smartcare centraal op de stand staan, het nieuwe topmodel rollover voor kleinbehuisde autobedrijven en carwashondernemingen. 

Voor de hoogste efficiëntie op een klein oppervlak konden we ook bij Christ terecht. Daar werd de Skip geïntroduceerd, een mobiele machine die met een heftruck gemakkelijk van plaats kan wisselen. Er zijn verschillende opties op de machine mogelijk, maar in principe zit alles erin voor een professioneel wasresultaat: waterontharder, schuim, shampoo, vorstbeveiliging en een maximum van zes wasprogramma’s. Voor plaatsing zijn geen montagekosten nodig en wat betalen betreft zijn verschillende betaalsystemen beschikbaar: met contant geld, waspas of betaalkaart, het kan geregeld worden. 

‘Geen beeldscherm
kan een?vriendelijke medewerker vervangen.’

Eenzet Carwash had als vertegenwoordiger van Istobal juist geen wasinstallatie op de stand, maar richtte de aandacht van de bezoeker op zijn concept van Smartwash, de software voor fleets. Het programma biedt wagenparkbeheerders volledige grip op het wassen van het leasewagenpark. Het systeem kan onder meer instellen hoe vaak per maand een auto gewassen mag worden, of geeft juist een alert wanneer een auto te lang niet gewassen is. Ook de kenmerken van het voertuig kunnen ingevoerd worden, zodat wasinstallaties bij kentekenherkenning ook direct weten welke bijzonderheden (dakkoffer, spiegels, afwijkende opbouw) er aan een bepaald voertuig zitten.

Seminar

Slechts door een handvol mensen bezocht gaven drie presentaties tijdens het carwash seminar een aardig inkijkje in enkele business cases in carwash. Thijs Koelewijn, salesmanager van Qclean-tec Christeyns richtte de blik op een onderwerp dat door veel ondernemers over het hoofd wordt gezien, namelijk dat de wasinstallatie zelf ook af en toe gereinigd moet worden. Met name de foam borstels zijn vanwege de dichtheid van het materiaal moeilijk doordringbaar voor schoonmaakmiddelen. Bedrijven als Qclean-tec zijn speciaal toegerust om zowel wasinstallaties als de washal zelf te reinigen. Uiteraard bieden de grote leveranciers van wasinstallaties en -chemie producten om de installaties te reinigen, maar dat moet je dan wel zelf doen. Of een bedrijf als Qclean inhuren.

Betaalsystemen

Sebastiaan van der Burg van Ace Carwash Systems ging in zijn presentatie in op de nut en noodzaak van betaalsystemen in de carwash. We zien het steeds meer en al gauw wordt gedacht dat een apparaat aan het begin of einde van de wasstraat flink kan besparen op de personeelskosten. Van der Burg is zeker niet tegen betaalsystemen, maar dan liefst aan het einde van het wasproces en in combinatie met een medewerker van vlees en bloed. “Geen beeldscherm kan een vriendelijke medewerker vervangen. Je hebt dan altijd contact met de klant, wat de mogelijkheid biedt om een duurder pakket te verkopen. Een betaalautomaat verlaagt ook de hoeveelheid cash bij de medewerker. En een ontevreden klant komt terug. Je krijgt de kans om een fout te herstellen. Zo’n klant komt de volgende keer weer. Wanneer je vooraf laat betalen en een klant is ontevreden, zal hij veelal weggaan en nooit meer terugkomen.”

Ondernemer Jeffrey Broere tekende voor de derde presentatie, over zijn truckcarwashbedrijf HB Truckwash, dat inmiddels een jaar operationeel is op de Maasvlakte in Rotterdam. Inhoudelijk gaat deze kolommen te buiten, maar Broere en zijn compagnon Lars Heyndijk (de initialen van beiden komen terug in de naam) zijn een toonbeeld van ondernemerschap en HB Truckwash plant het komende jaar nog vier franchisevestigingen en acht eigen vestigingen te openen, in Nederland maar ook daarbuiten.

De Skip van Christ, de compacte en verplaatsbare wasinstallatie, voor eigen gebruik, maar ook te voorzien van een betaalsysteem.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.