Optibelt legt nadruk op Benelux

De Arntz-Optibelt Groep uit Duitsland, fabrikant van aandrijfriemen, wil haar aandeel in de automotive aftermarket in de Benelux versterken. Met een omzet van bijna 220 miljoen euro en 1700 medewerkers is Optibelt in diverse marktsegmenten actief, waarbij het accent op de industrie ligt.

De automobielindustrie is overigens goed voor 15-20 procent van de groepsomzet, waarbij OE onder andere wordt geleverd aan BMW, Porsche, Mercedes en Volkswagen. De Nederlandse vestiging van Optibelt, gevestigd in Hillegom, gaat op zoek naar grossiers in Nederland en België die Optibelt in hun leveringsprogramma willen opnemen.

Op Autoprofessioneel in Gorinchem van 11 tot en met 13 maart zullen bij grossier Codyparts (stand 157) diverse productlijnen van Optibelt te vinden zijn. Er is een voor de Nederlandse markt een marktdekkend assortiment beschikbaar. Nu is het vooral nog de Duitse thuismarkt waar Optibelt via de grote grossiersgroepen actief is. Optibelt zal op Autoprofessioneel een WK-actie bekendmaken, waar bij de aanschaf van tien distributiekits een tafelvoetbalspel wordt gegeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.