Opzettelijk aanrijden voor verzekeringsgeld

Uit Brits onderzoek van Moneysupermarket.com blijkt dat één op de twintig jonge autobestuurders in dat land opzettelijk een ongeluk maakt om aanspraak te maken op de verzekering. Door de recessie zitten mobilisten krap bij kas.

De conclusies van Money Supermarket gaan ook over motorrijders in Groot Brittannië. In totaal blijken 1,3 miljoen van deze bestuurders een opzettelijk gevaar te zijn voor zichzelf en andere weggebruikers, omdat ze overwegen opzettelijk een ongeluk te maken vanwege het te innen verzekeringsgeld.

De verzekeringsmaatschappijen delen dit soort fraude in drie categorieën in. De eerste situatie (44 procent) betreft twee voertuigen die opzettelijk botsen om aanspraak te maken op de verzekering, de zogenaamde geënsceneerde auto-ongelukken. Dan zijn er ook gekunstelde auto-ongelukken (24 procent), een verzonnen claim voor een incident dat nooit heeft plaatsgevonden. Situatie drie (8 procent) beslaat een opzettelijke actie van een automobilist die op een onschuldige chauffeur botst door ineens te remmen of achterop te rijden.

Peter Harrison, autoverzekeringsexpert bij Money Supermarket: “In 2009 zijn wekelijks meer dan 2.000 ‘foute’ claims ingediend met een waarde van zestien miljoen pond. De fraude zorgt ook voor eerlijke rijders voor een hogere premie.”

Slaat deze trend ook over naar Nederland?

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.