Ketengrossier Brezan is een actieve distributeur van de Delphi DISS-diagnoseapparatuur. Ruim 600 diagnosesystemen zijn de afgelopen jaren in de markt gezet. Daar is nu de dealergroep Van Kouwen aan toegevoegd. Alle zeven vestigingen zijn inmiddels voorzien van Delphi DISS.

“Elektronische systemen in moderne auto’s zijn complex en veelomvattend. Dat constateren we bij Van Kouwen Automotive Groep steeds vaker. Vooral de toename van vreemde merken in onze werkplaatsen betekent dat het zoeken naar sensoren en componenten steeds vaker een tijdrovende klus is, terwijl het doormeten van sensoren, boordcomputers en communicatieprotocollen zonder uitgebreide kennis van de systemen helemaal niet meer te doen is. Zeker niet zonder de juiste diagnoseapparatuur””, stelt Martijn Schohaus, aftersalesmanager bij Van Kouwen.
“In maart 2011 stelde het RDW dat men het gebruik van EOBD-scantools verplicht gaat stellen om de emissiewaarden van voertuigen tijdens de APK uit te lezen. Die verplichting moet ingaan met de start van APK 2.0 in januari 2012. Voor ons aanleiding om daarop te anticiperen en met Brezan in gesprek te gaan. Al is de verplichting nog géén feit, we willen voorop lopen en ervaring opdoen, door nu al voertuigen uit te uitlezen.”

Sinds februari 2011 hebben de Van Kouwen Groep en Brezan hun samenwerking geïntensiveerd. Vanuit de beide centrale organisaties is er één uniforme overeenkomst voor alle Van Kouwen Groep vestigingen. Niet alleen voor onderdelen voor vreemde merken (de eigen merken worden uiteraard van de merkgebonden onderdelen voorzien), maar ook voor Delphi DISS. “De keuze voor Delphi is mede bepaald door onze werkplaatsmedewerkers. Zij moeten er goed mee kunnen werken. Het gebruikersgemak stond bij onze keuze hoog in het vaandel. Ook de ondersteuning door de mensen van Brezan en haar Delphi Sales Support team werd de keuze positief beïnvloed. Het was géén enkel probleem om zelfs in de avonduren, op al onze vestigingen een demonstratie te geven”, aldus Martijn Schohaus.

Bernard van Walsem van SPS/Brezan: “De integratie van Delphi DISS met onze technische databank, de digitale onderdelencatalogus Partscat en ons bestelsysteem is voor de Van Kouwen Groep eveneens belangrijk geweest. Voor ons een bewijs dat we met deze aanpak het vertrouwen van zowel universele garages als merkdealers kunnen winnen.”

Eerder al koos het ontwikkelde nieuwe werkplaatsconcept De Garage, dat is gestart in Boxtel door VW-Audi dealer Van den Udenhout, eveneens voor Brezan als huisleverancier.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties