Overname Dekra in Spanje

Het internationale test- en certificeringsbedrijf Dekra heeft vandaag het testbedrijf AT4 Wireless in Malaga (Spanje) overgenomen. Door de overname breidt Dekra haar activiteiten op het gebied van testing voor draadloze communicatie en elektromagnetische compatibiliteit (EMC) verder uit. AT4 Wireless heeft 285 medewerkers en testlaboratoria in Spanje, de VS, Taiwan en Chili.

AT4 Wireless wordt onderdeel van de business unit Product Testing & Certification. De wereldwijde activiteiten van die business unit worden geleid vanuit het hoofdkantoor in Arnhem. Het Spaanse AT4 Wireless houdt zich met name bezig met het testen van de interoperabiliteit en conformiteit van draadloze apparatuur en toepassingen. AT4 Wireless werkt voor producenten van apparatuur, maar ook voor network carriers, waarvoor Dekra bijvoorbeeld de goedkeuring van mobiele apparatuur voor specifieke netwerken verzorgt.

“Met deze overname bereidt Dekra zichzelf voor op de uitdagingen van het fenomeen ‘The Internet of Things”, aldus Stefan Kölbl, ceo. “Voertuigen, machines en consumentenapparatuur maken steeds meer gebruik van netwerken en communiceren met elkaar met behulp van draadloze communicatietechnieken. De veiligheid, prestaties en beveiliging daarvan zijn erg belangrijk. De uitbreiding van onze expertise op die gebieden door de overname van AT4 Wireless, betekent een enorme stap voor ons op weg naar de realisering van een van onze grootste ambities: uitgroeien tot een wereldwijde, toonaangevende partner voor een veiliger wereld.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *